Katılımcılarda öncelik lisansüstü eğitim gören öğrencilerden seçilecek olup fen, veterinerlik, mühendislik ve sağlık bilimleri alanlarında eğitim görenler arasından tercih edilecektir. Bununla birlikte yeterli sayıya ulaşılmaması durumunda diğer fakülte ve birimlerden gelen lisans öğrenci başvuruları ile katılımcı kontenjanı tamamlanacaktır. Mühendislik (gıda, elektronik, elektrik, kimya, medikal), Fen bilimleri (kimya, biyoloji, fizik) sağlık bilimleri (tıp, diş, hemşirelik, acil yardım ve afet yönetimi, ...gibi) ve veterinerlik alanında eğitim gören yüksek lisans ya da doktora programında kayıtlı ya da Ar-Ge kuruluşunda çalışan araştırmacılardan oluşması çalışmanın amacına ulaşması için önemli faktördür.
Katılımcı seçimine ilişkin kriterler:
- Devlet veya vakıf üniversitelerinde üzere fen, mühendislik ve sağlık bilimleri alanlarındaki lisans, lisansüstü programlardan birinde kayıtlı olması,
- Tıp fakültesinde uzmanlık öğrencilerine öncelik tanınacaktır.
- TÜBİTAK araştırmacı bilgi sistemi (ARBİS) veri tabanına kayıtlı olmak, kriterine sahip olan katılımcılara öncelik tanınacaktır.
- Katılımcının projeye kabul edilmesi durumunda tam zamanlı katılımını sağlamak,
- Daha önce bu programdan yararlanmamış olanlara öncelik tanınacaktır.
- 2237-A kodlu projelere 5 defadan fazla katılmamış olmak
- Başvuran aday, 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programından destek almış/alıyor ise öncelik tanınacaktır.
- Başarı sıralamaları aynı olan (transkript notlarına dayalı) adayların seçiminde ise etkinliğe başvuru tarihleri dikkate alınacak, ilk başvuru yapanlara öncelik verilecektir.
- Laboratuvar uygulaması içeren bölümlerdeki katılımcılara öncelik tanınacaktır.
- Multidisipliner yaklaşım amacı ile önceliğimiz farklı anabilim dallarından başvuranlar öğrencilerden homojen dağılımının sağlanması olacaktır.
- Deneyim zenginliği amacı ile farklı üniversitelerden olması tercih nedenleri arasındadır
- Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ilden birinde ikamet eden veya deprem dolayısıyla etkilenerek başka bir ilde bulunan araştırmacılar/öğrenciler ile bölge üniversitesindeki araştırmacılar/öğrencilere öncelik tanınacaktır.
- Katılımcılar, lisans ve lisansüstü programlarda kayıtlı fen, mühendislik ve sağlık alanlarındaki toplam katılımcı sayısının 22 olması planlanmıştır.
B planı: Fen, veterinerlik, mühendislik, sağlık ve AR-GE alanlarında yeterli kişinin başvurmaması durumunda kontenjan başvurusu alınan lisans öğrencilerinden tamamlanacaktır.